Beginnen

Door de corona maatregelen is onze gebruikelijke zes-weekse introductiecursus veranderd.
Wie nu met zen beoefening wil starten en nog geen ervaring met mediteren heeft, nodig ik uit voor een bijeenkomst van ongeveer anderhalf uur, af te spreken wanneer het schikt.

Eén persoon per dag, is het advies; dat volg ik op.

Wat doen we: we onderzoeken welke  meditatiehouding bij jou past. We bespreken de inzet en richting van de zen beoefening, kijken naar de verschillende fasen die je door kunt maken.  We richten onze aandacht op vragen die bij jou leven.

Na die anderhalf uur introductie kun je direct beginnen met zelf regelmatig oefenen, wellicht zelfs dagelijks. Rustig opbouwen. Je kunt mee gaan doen met de wekelijkse groep, dat stimuleert en verdiept. Dat kan op  dinsdagavond  in Haarlem of op de donderdagavond bij Zen Bloemendaal. Vooropgesteld dat er plaats is.
Voorlopig werken we op die avonden zoom, iedereen thuis, voor zijn eigen scherm; zo gauw het kan weer in fysieke samenkomst.
Bij het oefenen, thuis of in de groep, stuit je wellicht op vragen, of je merkt iets op.  Tijdens iedere wekelijkse bijeenkomst is er gelegenheid tot een persoonlijk gesprek met de leraar,  5 á  10 minuten, waarin je alles wat met je zen beoefening te maken heeft aan de orde kunt stellen.

In een zoombijeenkomst doen we zo’n persoonlijk gesprek na het afronden van de bijeenkomst. In Haarlem of Bloemendaal is er een aparte kamer waar het persoonlijk onderhoud is, terwijl de rest van de groep door gaat met mediteren. We sluiten altijd gezamenlijk af.

Dus als je daar voor voelt: mail mij en we spreken een tijd af voor de eerste individuele bijeenkomst op het adres Tetterodestraat 90, 2023 XR Haarlem. Er zijn geen kosten aan verbonden.